Belgische Gouden plaat voor ‘Banaan’

Afgelopen woensdag hebben Jebroer, Stepherd, Skinto en Jayh een Gouden single ontvangen voor hun gezamenlijke single ‘Banaan’. Het nummer is meer dan 10.000 keer verkocht in België.

Toen rappers Jebroer, Stepherd, Skinto & Jayh hun single ‘Banaan’ uitbrachten, hadden zij niet kunnen voorzien wat voor succes het nummer zou opleveren. Aanvankelijk verscheen de single in december ter promotie van een Nieuwjaarsevenement zonder torenhoge verwachtingen.

Medio januari kreeg de single een plotselinge boost toen het begon te sneeuwen in België. Sneeuw die zo dik was dat het verkeerd ontregeld raakte met als hoogtepunt een 330 kilometer lange file. Als ludieke actie besloot Studio Brussel verzoekjes aan te nemen van nummers “die wél vooruit gaan.” Ene Kenneth vroeg toen ‘Banaan’ aan, met alle gevolgen van dien. Zowel de DJ’s als luisteraars reageerden ontzettend enthousiast en het verzoeknummer ging viral.

De single belandde direct op diverse playlists en stond binnen no-time op #1 in de iTunes charts.  De videoclip is inmiddels meer dan 3 miljoen keer bekeken, de rappers’ agenda’s staan bomvol met optredens in België en het nummer staat al 15 weken in de Ultra Top 50. Met meer dan 10.000 verkochte singles, heeft ‘Banaan’ de gouden status verkregen in België. Studio Brussel’s populaire diskjockey Gunther reikte tijdens zijn uitzending de gouden platen uit aan de artiesten.

Directe link iTunes
Directe link Spotify
Directe link YouTube